Nordiskt utbyte 2017

Tillsammans med försäkringsföreningarna i Finland, Norge, Danmark och Island ordnar SFF varje år en stipendiefinansierad konferens med deltagare från respektive land – en unik möjlighet till nätverkande och kompetensutveckling. I september är det dags igen, och i år hålls konferensen i Stockholm med tema Återförsäkring. Flera spännande föreläsare kommer att belysa återförsäkringsområdet från olika vinklar och ge en bättre förståelse av marknaden - se ett preliminärt program här.

Som deltagare på konferensen får du, förutom kompetensutveckling inom återförsäkringsområdet, en möjlighet att utöka ditt yrkesnätverk med såväl svenska som nordiska branschkollegor. Stipendiatgruppen består av totalt 17 personer, med fyra deltagare vardera från Sverige, Norge, Finland och Danmark samt en deltagare från Island. Under två och en halv dag blandas workshops och erfarenhetsutbyte med öppen konferens och nätverkande, och kvällstid ordnas sociala aktiviteter för stipendiatgruppen. Missa inte en chans att skaffa ny kunskap och knyta nya kontakter - sök stipendiet redan nu!

Stockholm, 19 - 21 september 2017

Återförsäkring (Reinsurance)

Vad är återförsäkring och hur fungerar marknaden?
Hur ser återförsäkring ut från kundens, förmedlarens och återförsäkrarens perspektiv?
Vilka risker och trender ser vi på marknaden i framtiden?

Ansökningsperiod: 2 maj - 6 juni 2017

Tisdag 19 september

12.30

Ankomst, gemensam lunch och inkvartering på Hotel Skeppsholmen, Gröna Gången 1, Skeppsholmen

13.30-15.30

Välkomnande och presentation

Gemensam aktivitet i Stockholm

Ca 19.00

Middag på Hotel Skeppsholmen

Onsdag 20 september

Konferens med tema Återförsäkring på
Kungliga Myntkabinettet, Slottsbacken 6 (mittemot Kungliga slottet). Klicka här för att se preliminärt program.

Ca 19.00

Gemensam middag på restaurang på Fjäderholmarna (inklusive båtresa t.o.r)

Torsdag 21 september

Workshop och genomgång av gårdagens konferens

Fortsatt workshop

Ca 15.00

Hemresa

VEM KAN SÖKA?

Du har några års erfarenhet av försäkringsbranschen, och i ditt arbete kommer du i kontakt med återförsäkringsområdet på något sätt - du kan till exempel arbeta inom underwriting, skadearbete, riskhantering eller försäkringsjuridik. Du är engagerad i försäkringsbranschens utmaningar och möjligheter och tycker om att nätverka och knyta nya kontakter. SFF strävar efter dynamik i stipendiatgruppen, och därför är det viktigt att du tydligt beskriver varför konferensen skulle vara relevant och givande för just dig. Du kan också tipsa en kollega, medarbetare eller någon annan i ditt nätverk som du tror att konferensen skulle vara intressant för!

Sök stipendiet genom att logga in och fylla i ansökningsformuläret nedan. Bifoga också ditt CV eller en länk till din LinkedIn-profil. Har du inget användarkonto hos SFF kan du utan kostnad skapa ett genom att ange din e-postadress. Sista ansökningsdag är 6 juni 2017.

VAD INGÅR?

• Resa t o r till Stockholm
  • Två nätters boende på Hotel Skeppsholmen, Stockholm
  • Deltagande i stipendiatkonferens och workshops med tema Återförsäkring
  • Sociala aktiviteter tillsammans med stipendiatgruppen
  • Samtliga måltider under konferensen
  • Att efter konferensen skriva en kortare artikel tillsammans med övriga svenska stipendiater och Carl-Henrik Knutsson, Sverigeredaktör för Nordisk Försäkringstidsskrift. Artikeln publiceras sedan på nft.nuHär kan du läsa artikeln från förra årets nordiska stipendiatkonferens i Köpenhamn.

NÄR KOMMER BESKED?

Ansökningsperioden är öppen 2 maj till 6 juni 2017. Besked om vilka som erbjuds stipendiet meddelas i mitten av juni.

FRÅGOR?

Har du frågor? Kontakta mig!

stefan.parsson@forsakringsforeningen.se

Välkommen med din ansökan till Nordisk stipendiatkonferens 2017!

2017-09-19 - 2017-09-21

Antal platser

4 (av totalt 17 från hela Norden)

Vid frågor kontakta