Nya rådgivningskraven – regelverk och praktik

Hur anpassar sig försäkringsbranschen?

Välkommen till en ny kurs som tar upp utmaningar kring rådgivning efter nya EU regelverk. Var går gränsen för oberoende rådgivning? Kan någon kalla sig för oberoende? En analys utifrån ett brett utbud av externa produkter måste göras, innan rådgivaren kan lämna en rekommendation om lämplig investering. Hur kommer rådgivare som jobbar med egna produkter via sin anställning att göra? Vilken information kommer att krävas?

Vad säger lagen? Vad säger bolagen? Ta del av senaste nytt och missa inte möjligheten att nätverka och skapa verksamhetsnytta på SFF:s oberoende mötesplats för tjänstepension och rådgivning.

Advokatbyrån Dahlgren & Partners kommer att berätta vilka krav som ställs på rådgivaren och bolagen. För att få mer kunskap kring den praktiska hanteringen av regelverket har vi bjudit in bolag från försäkringsbranschen för att berätta mer om deras utmaningar och lösningar för att anpassa sig och ändå kunna lämna bra råd till sina kunder.

Välkomna att lyssna på bla Söderberg & Partners och Linder & Partners. Hur resonerar de kring rådgivning och vilka anpassningar har de gjort efter nya regelverk?

Målgrupp

Den här kursen vänder sig i första hand till dig som arbetar som rådgivare, försäljningschef, mäklare, marknadsansvarig, distributionsansvarig, VD eller säljare på ett försäkringsförmedlarbolag, försäkringsbolag eller en bank.
 

Kursledare

Magnus Dahlgren, advokat partner/grundare Dahlgren & Partners
Magnus har arbetat inom pensions- och försäkringsbranschen sedan 1987. Han har varit chefsjurist på försäkringsbolag och försäkringsförmedlarbolag och är advokat sedan 2007. Magnus har därmed kompetens inom byråns samtliga specialistområden. 2010 utsågs Magnus Dahlgren till Sveriges pensionsspecialist. Magnus deltar löpande som föreläsare och paneldebattör inom pensionsområdet.
 

Carl Johan Rundquist, Jur. kand./Senior Associate Dahlgren & Partners
Carl Johan har en lång och bred erfarenhet från företag inom pensions- och försäkringsbranschen. Efter tjänstgöring som tingsnotarie samt stadsnotarie i Stockholms stad i några år, har han sedan 1986 arbetat som försäkringsjurist, vice chefsjurist och chefsjurist i flera olika livförsäkringsbolag, bland andra Skandia, Trygg-Hansa och senast SPP. Carl Johan har också varit styrelseledamot i Försäkringsjuridiska Föreningen, IPEBLA och Svenska avdelningen av AIDA och är för närvarande styrelseledamot i Föreningen Pensionsspecialisterna.

 


Har du frågor? Kontakta mig.


Annika Lindqvist
Projektledare, Svenska Försäkringsföreningen

annika.lindqvist@forsakringsforeningen.se 
08-522 789 97