Sjuk- och olycksfallsförsäkringsseminariet
Tillbaka till utbildningar
Mötesplatsen för dig som arbetar med sjuk- och olycksfallsförsäkringar - ta del av den senaste utvecklingen inom området
Sjuk- och olycksfallsförsäkringsseminariet är mötesplatsen för dig som som arbetar med sjuk- och olycksfallsförsäkringar eller på annat sätt har ett arbete där du kommer i kontakt med denna försäkringsprodukt. Seminariet erbjuder en plattform för kompetensutveckling, kunskapsuppdatering och nätverkande.
Program
09.00 - 09.15 | Inledning
Moderatorerna, Maria Hultman och Zara LIndberg, inleder årets Sjuk- och olycksfallsförsäkringsseminarium.
09.15 - 10.15 | Käk- och tandtrauma - Orsaker, allvarlighetsgrad och behandling
Tandskador skiljer sig från övriga kroppsskador. Vilka tandskador är vanliga? Vilka behandlingsmetoder används och vilka risker finns med dessa? Simon Dahlgren har lång erfarenhet inom området och berättar på ett engagerande sätt.
Simon Dahlgren, Specialist i Oral protetik, Centrum för Oral Rehabilitering, Region Östergötland
10.15 - 10.30 | Rast
10.30 - 11.45 | Post covid/långcovid – vad händer?
Det har gått över 5 år sedan pandemin bröt ut. Vad är det aktuella kunskapsläget? Hur ser vi idag på kvarstående symtom, återhämtning, rehabilitering och behandling?
Malin Nygren-Bonnier, Lektor/Fysioterapeut och docent, Karolinska Institutet och Judith Bruchfeld, Överläkare vid Karolinska universitetssjukhuset och docent i infektionssjukdomar vid institutionen för medicin, Solna, Karolinska Institutet
12.00 - 13.00 | Lunch och mingel
13.00 - 14.00 | Obesitas vuxna
Claude Marcus följer upp förra årets uppskattade föreläsning med att fokusera mer på vuxna. Hur många vuxna har obesitas i olika åldrar och vad vet vi om följdsjukdomar, samsjuklighet i allmänhet samt aktuell vård/behandling? Hur värdefullt är mätvärdet BMI idag? Och vilken behandling är mest framgångsrik?
Claude Marcus, barnläkare vid Karolinska Universitetssjukhuset och professor, Karolinska Institutet.
14.00 - 14.45 | Omvärldsanalys från Länsförsäkringar
14.45 - 15.00 | Rast och mingel
15.00 - 15.45 Ett bättre samhälle för barn
BRIS släpper årligt en rapport som belyser barns livssituation. I årets rapport fokuserades särskilt på ätstörningar, gängkriminalitet och barns digitala värld. Vad säger barnen själva? Vad säger forskningen och vilka politiska åtgärder behövs?
Lisa Langström, Regionombud på BRIS
15.45 - 16.00 Sammanfattning och avslutning
Praktisk information
Du kan välja att delta digitalt eller på plats i Stockholm under seminariet. Detta väljer du i anmälan. Lokal för deltagande på plats:
Westmanska Palatset
Holländargatan 17
Stockholm
Föreläsare
Moderatorer

Produktspecialist sjuk- och olycksfallsförsäkring, Trygg-Hansa
Maria har lång erfarenhet från försäkringsbranschen och har bl a arbetat med försäljning, skadereglering, underwriting, utbildning och produktutveckling. Maria brinner för att förvalta och vidareutveckla sjuk- och olycksfallsprodukter med kunden i fokus. Förutom många år på Trygg-Hansa har Maria erfarenhet från Holmia och Gjensidige. Hon är också engagerad i Trygg-Hansas forskningsstiftelse.

Produktansvarig Sjuk & Olycksfall, Dina Försäkringar
Zara har arbetat med sjuk- och olycksfallsförsäkringar i 30 år, framför allt med produktutveckling men även säljstöd, försäkringsmedicinsk riskbedömning, digitalisering och utbildning. Zara har varit många år på Trygg-Hansa och innan det Holmia. Idag är hon produktansvarig på Dina Försäkringar. Vikten av att göra barnförsäkringar, sjuk- och olycksfallsförsäkringar och olycksfallsförsäkringar relevant och lätt att förstå är det som engagerar henne allra mest. Zara har också uppdrag för Svenska Försäkringsföreningen som nätverksledare.
Läs mer under Praktisk information.
Har du frågor? Kontakta oss.
Har du frågor? Kontakta mig!

Projektledare, Svenska Försäkringsföreningen
stina.warn@forsakringsforeningen.se
08-522 789 98