Välkommen till ett seminarium om de senaste nyheterna och utmaningarna inom djurförsäkringsområdet. Under dagen kommer vi bland annat att lyfta upp frågan om den kommande digitaliserade djursjukvården. Hur ser olika aktörer på den framtida teknikens nyttjande? Vi kommer även att uppdatera oss kring hur coronapandemin påverkar försäkringsbranschen och hur den sociala distanseringen påverkade försäljning av husdjur.
Svenska Försäkringsföreningen erbjuder en plattform för nätverkande, omvärldsbevakning och kunskapsuppdatering för alla som arbetar med djurförsäkring. Seminariet vänder sig till dig som i dag arbetar med djurförsäkringar och vill uppdatera dig inom området djurförsäkring och djursjukvård. Seminariet kan även passa dig som arbetar utanför försäkringsbranschen men kommer i kontakt med djurförsäkringsprodukter och -ärenden, som t.ex. veterinär.
Du kan välja att delta digitalt eller på plats i Stockholm under seminariet. Detta väljer du i anmälan. Lokal för deltagande på plats är:
Westmanska Palatset
Holländargatan 17
111 60 Stockholm
Stefan Fur, VD, Dunstan
Vilka hjälpmedel finns det för att koppla samman djurägare, veterinär- och rehabkliniker som erbjuder den vård som djuret behöver? Bristen på jourtider gör att detta verktyg kan hjälpa djurägare att hitta kliniker som har öppet dygnet runt.
Oliva Schell, VD, Vetpris
En statlig utredning har haft i uppdrag att göra en översyn av lagstiftningen om djurens hälso- och sjukvård och annan veterinär verksamhet. Vilka utmaningar och risker står branschen inför för att säkerställa en hållbar och långsiktigt välfungerande hälso- och sjukvård för djur? Utredningen ska även se över resursbehovet av olika yrkeskategorier där många redan nu ser brist på jourtider och möjlighet till klinisk behandling av sina djur.
Talare presenteras inom kort
Smådjurssektionens normgrupp har som uppgift att utforma rådgivande riktlinjer i etiska och medicinska frågor som rör svensk veterinär och smådjurspraktik. Hur jobbar de med smittskydd mot tex kvarka? Vad är aktuellt gällande behandlingar och hur ställer man sig inför FIP och dess utmaningar med ökade kostnader för behandlingar med bla remdesivir? Kommande EU-lagstiftning inom hållbarhet är intressant och dess påverkan på djursjukvården. Vilka åtgärder är aktuella och vilket fokus har branschen på hållbarhet?
Talare presenteras inom kort
Generellt sett lägger vi ner mycket tid och ork på hästens hälsa, men bryr oss lite om vad vi själva gör och äter. Bättre kost, träning och hälsa leder till bättre styrka, balans och ridning och därmed en mer hållbar häst.
Kicki Paredes, VD, Strong rider
Hur poängsätter Konsumenternas Försäkringsbyrå de olika djurförsäkringarna? Totalpoäng och delpoäng baserat på villkor är viktiga innehåll när man jämför, men det är totalpoängen som är viktigast att titta på. Vad ska försäkringsföretagen tänka på och hur kan de höja sin poäng?
Stefan Thelenius, Försäkringsspecialist och Håkan Carlsson, Jurist, Konsumenternas Försäkringsbyrå
De flesta hästveterinärer är idag överens om att ett korrekt rehab program förbättrar förutsättningarna för att en häst ska komma tillbaka efter en skada. Även om en del veterinärer själva är väl insatta i rehabiliteringsmetoder och behandlingar så är det viktigt att ta hjälp och samarbeta med kunnig rehab personal. Vi får lära oss mer om olika träningsmetoder som till exempel vattenbandsträning, stabiliseringsövningar och verkningsmekanismen bakom kinesiotejp och Equiband.
Anne Haglund, Veterinär och Pernilla Stenfeldt, leg sjukgymnast, Saxtorp Hästklinik
Enligt en ny lag ska alla katter registreras hos Jordbruksverket och detta har påverkat ägande av katt, men även katt som försäkringsprodukt för bolagen. Eva berättar mer om möjligheter för branschen vad gäller kattförsäkringar. En ökad efterfrågan av försäkring av katt som husdjur har skett och inte bara raskatt utan alla katter.
Eva Porat, Förbundsordförande, Sverak
Terese berättar om aktuella beslut och avgöranden och på vilket sätt dessa berör djurförsäkringsbolag.
Terese Holmquist, jurist, Holmquist Juridik AB
VD, Dunstan häst- & gårdsförsäkring
Stefan var med och grundade bolaget Dunstan men är även en entreprenör, strateg och hästmänniska. Vidare har Stefan arbetat 30 år i försäkringsbranschen. Bland tidigare uppdrag märks Sverigechef på Agria Djurförsäkring med ansvar för häst och lantbruk och försäkringschef på Länsförsäkringar Jönköping. Stefan Fur har rötterna i Östergötland och började sin yrkesbana på lantbruksskola. Han blev tidigt entreprenör, konsult, moderator och han har drivit en podd om företagande. I hästvärlden är Stefan Fur en välkänd röst eftersom han är flitigt anlitad som kommentator på större svenska hopptävlingar och internationella Gothenburg Horse Show. Privat är Stefan en hängiven hästmänniska. Han växte upp med hästar och har själv tävlat i hoppning. Idag har han tillsammans med sin fru en hästgård utanför Jönköping.
Projektledare, Svenska Försäkringsföreningen
annika.lindqvist@forsakringsforeningen.se
08-522 789 97