Svenska Försäkringsföreningen

Svenska Försäkringsföreningen (SFF) är en fristående ideell förening som arbetar med kompetensutveckling och nätverkande i pensions- och försäkringsfrågor.

Utbildningsverksamheten

Svenska Försäkringsföreningens mål är att öka medlemmarnas attraktionskraft genom att utveckla och tillhandahålla både yrkesspecifik som generell kompetensutveckling inom försäkringsområdet samt bidra till ett ökat nätverkande. Detta sker genom utbildningar, seminarier, mötesplatser och nätverksträffar.

Vi erbjuder ändamålsenlig och effektiv kompetensutveckling i försäkringsbranschen. SFF arbetar i nära samarbete med personer inom försäkringsområdet som genom sitt engagemang eller medverkan bidrar till föreningens verksamhet.

Medlemskap

Svenska Försäkringsföreningen verksamhet är möjlig genom de medlemmar vi har. SFF erbjuder två olika medlemskap – personligt medlemskap och företagsmedlemskap. SFF har 120 företagsmedlemmar och c:a 1500 personliga medlemmar. Läs mer om att vara medlem hos SFF här.

Ytterligare verksamhetsområden

En viktig del av SFF:s arbete är att dela ut stipendier för forskning och studier från stiftelser med olika ändamålsinriktning.

SFF delar även årligen ut utmärkelserna Svenska försäkringsföreningens årliga pris och Ung talang i försäkringsbranschen för att lyfta fram försäkringsbranschen och dess förebilder.

Föreningen driver även webbplatserna Forsakringsjobb.se och Nft.nu. Forsakringsjobb.se är en branschunik platsannonssajt och en naturlig och mycket uppskattad mötesplats. Nordisk försäkringstidsskrift, nft.nu, utkommer som digitala utgåva och är ett samarbete mellan försäkringsföreningarna i Sverige, Norge och Danmark.

Mer om föreningen

Svenska Försäkringsföreningen grundades 1875 och är en av de äldsta fortfarande verksamma branschorganisationerna i Sverige.

Svenska Försäkringsföreningen finns belägna i Garnisonen, Karlavägen 108 på Östermalm i Stockholm. Där sitter vi tillsammans med flera andra försäkringsorganisationer och föreningar i SFIS nätverk. Föreningens kansli består av fem medarbetare som administrerar allt ifrån medlemskap och stipendier till att koordinera och genomföra föreningens utbildningsaktiviteter.

Vill du komma i kontakt med någon av oss?

Svenska Försäkringsföreningens styrelse

Ladda ner våra stadgar här.

Gunilla Svensson
Dina Försäkring AB

VD

Vice ordförande/Ledamot
Lars Einar Pettersson
Solidar Liv Försäkring AB

Ledamöter

Marie Ågren

Mats Olausson
Trafikförsäkringsföreningen

Charlotta Rets
Zurich Insurance plc

Anders Johansson
FTF - Facket för försäkring och finans

Pino Roscigno
SPP Pension & Försäkring AB (publ)
Maria Westerberg
Folksam Fondförsäkringsaktiebolag

Valberedning

Jürgen Elsnitz
Hannover Re

Leif Holmberg
Trygg- Hansa

Kristina Hagström

Leli Kjellin
Länsförsäkringar AB

Patrik Johansson
Folksam

Förtroendevalda revisorer

Huvudrevisor
Birgitta Berglund
Länsförsäkringar AB

Revisorssuppleant
Patrik Johansson
Folksam

Finanskommittén

På styrelsens uppdrag förvaltar Finanskommittén stiftelserna och föreningens tillgångar.

Henrik Sandberg
Länsförsäkringar Stockholm