Sjuk- och olycksfallsförsäkringsseminariet 2023

Mötesplatsen för dig som arbetar med sjuk- och olycksfallsförsäkringar - ta del av den senaste utvecklingen inom området

 

Sjuk- och olycksfallsförsäkringsseminariet är mötesplatsen för dig som som arbetar med sjuk- och olycksfallsförsäkringar eller på annat sätt har ett arbete där du kommer i kontakt med denna försäkringsprodukt. Seminariet erbjuder en plattform för kompetensutveckling, kunskapsuppdatering och nätverkande.

 

 

Program

 

09.00–09.10 | Seminariet öppnas

 

09.10–11.50 | Från arbetsoförmåga till arbetsförmåga

Hur bedömer Försäkringskassan arbetsoförmåga? Vad är villkoren vid sjukpenning, aktivitetsersättning samt sjukersättning. Hur arbetar Försäkringskassan med samordning för individer som uppbär ovan ersättningar samt vid övergångar mellan de olika ersättningsformerna. Överblick och analys kring statistik kopplat till ovan ersättningar. Ta del av en hel förmiddag med information från Försäkringskassan.

Camilla Stege, Samverkansansvarig, Försäkringskassan

 

11.50–12.00 | Sammanfattning av förmiddagen

 

12.00–13.00 | Lunch

 

13.00–13.50 | Självtester – är det något att lita på?

Vi har nog alla någon gång gjort ett Covid-test i hemmamiljö. När dessa tester väl släpptes i dagligvaruhandeln, ökade hemmatesterna lavinartat. Idag finns det en uppsjö av olika självtester som kan utföras i hemmet. Kolesteroltest, levertest, sköldkörteltest är bara några av de tester vi med enkelhet kan beställa hem via nätet. Men hur tillförlitliga är dom? Går dessa tester att lita på, eller ska vi mer se det som en indikation för vidare konsultation med läkare?

 

13.50–14.30 | Social Hållbarhet – hur uppnår vi som försäkringbolag det?

Du har säkert hört talas om social hållbarhet i samhällsutvecklingen. Det handlar då om att skapa ett inkluderande samhälle som är både jämlikt mellan sociala grupper och tolerant gentemot olikheter. I arbetet med social hållbarhet har företag en nyckelroll. Både som aktör i att motverka socialt utanförskap som stort, men också för att skapa förutsättningar för god hälsa på den enskilda arbetsplatsen.

 

14.30–14.50 | Paus och nätverkande

 

14.50–15.50 | Kan det verkligen stämma? 

Blir man verkligen förkyld om man klär sig lite tunt en kall vinterdag? Är det så farligt att bada direkt efter det att man har ätit? Kan HPV-vaccin orsakar autism? Vi har alla säkert hört en del rykten om hur visst agerande kan leda till sjukdom. Men var är egentligen sant och finns det seglivade myter som fortfarande florerar i samhället?
 

15.50 – 16.00 | Seminariet avslutas

 

 

Praktisk information

Du kan välja att delta digitalt eller på plats i Stockholm under seminariet. Detta väljer du i anmälan. Lokal för deltagande på plats:

Westmanska Palatset
Holländargatan 17
Stockholm

 

 

Moderatorer

 


Zara Lindberg

Produktansansvarig Personförsäkring, Dina Försäkringar

Zara har arbetat med personförsäkring i 25 år, framför allt med produktutveckling men även försäkringsmedicinsk riskbedömning, digitalisering och utbildning. Zara har varit många år på Trygg-Hansa och innan det Holmia. Idag är hon produktansvarig på Dina Försäkringar. Vikten av att göra personförsäkring relevant och lätt att förstå är det som engagerar henne allra mest.

 

Maria Hultman

Produktspecialist sjuk- och olycksfallsförsäkring, Trygg-Hansa

Maria har lång erfarenhet från försäkringsbranschen och har bl a arbetat med försäljning, skadereglering, underwriting, utbildning och produktutveckling. Maria brinner för att förvalta och vidareutveckla sjuk- och olycksfallsprodukter med kunden i fokus. Förutom många år på Trygg-Hansa har Maria erfarenhet från Holmia och Gjensidige. Hon är också engagerad i Trygg-Hansas forskningsstiftelse.

 

 


 

Har du frågor? Kontakta mig.

 

 

Stefan Pärsson

VD, Svenska Försäkringsföreningen

stefan.parsson@forsakringsforeningen.se  
08-522 789 91